Nyheter!

 

En olycka händer fort

2010-07-27

I söndags när vi skulle ta ut Unico på sin promenad så var han som vanligt pigg o busig. Jag var lite ouppmärksam och när den lille hästen ställde sig rätt upp på bakbenen o vevade med framhovarna prickade han mig rätt i pannan o på näsan. Blodet forsade och det blev sjukhusbesök med övernattning för mig. Ett rejält sår i pannan och en skinnflärp på näsan blev ihopsytt och jag fick stanna över natten för övervakning. Det läker fint iallafall och skinnflärpen på näsan verkar vilja fastna igen. Unico är förlåten, det är inte konstigt att han är vild efter att ha stått på boxvila sedan två veckors ålder, han är ju bara en två-månaders hingstunge med mycket skutt i benen som inte får nåt utlopp. Imorgon ska vi till Stenestad igen för kontroll.

Antal kommentarer: 5

2010-07-28 10:01:49 - Mamma Vanja

Älskade Malin! Har det nånsin under alla dina år och skador med/av hästar och hundar varit deras fel???? Inte när du fått berätta i alla fall...Nu är du trasig men det läker ju tack och lov. Hoppas det går framåt för den lille busen, han behöver springa nu. Skräm inte ihjäl alla hästarna nu med din bandagerade näsa!
Kram från din Mamma som börjar bli van...(heart)(heart)

2010-07-28 10:24:33 - Kryddan

Stackars dig! Hoppas att det går bra för er båda! Det är ju inte konstigt att Unico blir överpigg, du får väl ge honom nåt när du skall leda honom så att han inte råkar nita dig igen. Jag vet inte om du läste min blogg för ett tag sedan när jag skrev om min bror som fick ett slag mot tinningen? Du får sätta på dig en hjälm!
Kram, Kryddan

2010-07-30 08:55:58 - Annie

hmmm han övade ju bara sig på balettstegen ju...
det kan inte vara lätt o vara konvalecent när man e bäbis o hela världen behöver upptäckas

hoppas på god läkning för er båda

2010-07-30 16:34:42 - Malin

Mamma - nä, det är väl aldrig djurens fel (inlove)(inlove). Tur att du äntligen börjat vänja dig vid din olyckskorp till dotter. Slår jag mig inte i samband med djur så snubblar jag ju i trappor, på däck alternativt springer in i saker o bryter nåt istället... :S :S (heart) (heart)

Kryddan - jag vill ju inte göra lille fölis till knarkare :D, fast nu har han strikt boxvila igen så problemet är löst... Ja, jag tänker på många som fått spark på fel ställe och vet vilken enorm tur jag hade i oturen. Hjälmen var tilltänkt men mitt minne är bedrövligt o hästen är ju inte hemma så det hjälper inte att komma på det när man tänker ta ut honom om man glömmer ta med hjälmen dit... (jag har stort huvud också så andras hjälmar passar i regel inte). Nu har jag sår i pannan så nu kan jag inte dra på den men Ulrica hanterar honom nu MED hjälm på huvudet!

Annie - jodu, han har fantastiskt fina balettsteg :D och övar flitigt så fort han får möjlighet trots att vi säger åt honom att han ska vänta med det tills benet är friskt :O. Veterinären vi besökte nu undrade om jag fodrade honom med kvickrot o flyghavre... och då visade han ändå bara små minivarianter av sitt register...

Tack för goa kommentarer! Idag har jag blivit av med stygnen på näsan, på måndag ryker de i pannan! Näsflärpen sitter kvar tack o lov men den ser ju lite skum ut ännu så länge.

2010-08-10 10:58:11 - Moster Mari-Ann, mari-ann.dahlman@telia.com

Lilla Malin! Det där med att snubbla och skada sig på diverse sätt ligger i släkten, det är bara att acceptera. Själv hamnade jag på "Skadestuen" i Århus sedan jag slagit näsan i asfalten och brutit ett finger... Hjälm och skyddsväst är bra när man hanterar hästar, de är mysiga men inte riktigt att lita på. Kram på dig! (flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)