Nyheter!

 

Iväg på kurs

2011-02-10

Jag har spenderat en vecka i Uppsala och gått kurs i "artificiell insemination på häst". Oerhört rolig och lärorik kurs, och jag har träffat en massa andra trevliga veterinärer från hela landet. Nu fattas det en veckas praktik, sedan kan jag jobba som stuteriveterinär :-). Alla djuren har fått klara sig utan mig i en vecka och det har gått strålande. Martin tog på sig uppgiften att släppa in o ut Chica, Unico och Fandango samt fylla vatten o foder. Linda har skött mockning och ännu mera vatten o foder. Martin fick en snabbkurs i hur man sätter på en grimma på häst, och visade sig vara en naturtalang. Pållarna har uppfört sig exemplariskt och smarte Fandango insåg att skulle de bli nåt käk så var det bäst att hjälpa till med att ta på grimman och vara försiktig med hästvakten. Jag hade tur och kom hem EFTER stormen, till ett hus utan el, telefon eller mobiltelefon. Men nu funkar allt utom mobilen igen.

Det kändes lite konstigt att komma hem till vårväder, när jag åkte var det snö o is överallt och när jag kom hem var snön nästan borta och gårdsplanen (men inte grusade delen av hagen eller vägen) is-fri. Snödropparna sticker upp och vintergäcken blommar :-). Underbart! Fast idag när jag är ledig och hade tänkt röja bort bajs i hästhagen så har det frusit på igen så det sitter fast :-(. jag ville ju ha bort det innan isen under har smält, det är mycket lättare att ta det då, men jag hoppas det blir plusgrader i eftermiddag så jag kan göra ett ryck.

Jag har inga nya bilder men lägger in två gamla, det är såna här småttingar jag har lärt mig göra på kursen :-). Överst Unico alldeles nyfödd och nederst Compañero första förmiddagen. Jag ska inte ha några föl i år och har inte tänkt betäcka heller. Chica har fått sitt sista föl och kommer inte att betäckas mera. Broszka ska få iallafall någon chans till, jag vill bara se vad det blir av Blenda först.

 

Antal kommentarer: 2

2011-02-10 14:55:39 - Fru Eriksson, frunsblogg.blogspot.com

Wow...Såå mysigt!!
I L (heart) VE....

Lämnar dagens "ros" (flower) för hä'rlig sida mm mm

2011-02-13 14:10:01 - Malin

Tack tack för den fina rosen (flower). Det ÄR väldigt mysigt med föl (heart), jag blev allt väldigt sugen igen när jag letade efter söta fölbilder...
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)