Nyheter!

 

Hårdträning

2011-05-01

Nu ligger vi i, jag o pållarna. Om en vecka är det utställning och tis-lör kommer jag nog inte ha många minuter över för träning pga mycket jobb. Träningen har dock gått framåt med raska steg som väl är.

I torsdags kom Linda hit och vi tog ut Aéreo på fältet bredvid hagen. Ett misstag visade det sig för när hela flocken fick frispel och galopperade omkring o busade o gnäggade som idioter så blev lille Reo tämligen stressad. Han var duktig på att galoppera på volt, men det var nog det enda som överhuvudtaget funkade... Stackars killen, han är ju inte van överhuvudtaget vid att gå iväg från kompisarna och har ju precis kommit hem och börjat bli vän med dem. Efter honom var vi lite trötta men tog ändå Brisa också. Hon är ju van vid galna hästar i hagen intill och höll sig lugn, ett Brisa-spel med bock o bakutspark men annars ok.

I fredags tog jag en av dem i taget på en kort skogspromenad och de var lugna o skrittade fint med. Igår fick först Dango en ridtur och träning på närmsta ridbana (1 km bort). Han var på tårna och väldigt skrikig men jobbade på bra ändå. Sedan fick Aéreo promenera bort till ridbanan (men inte in på den), genom skogen o förbi en del hus med läskiga tillbehör. Det gick jättebra, han är framåt och modig. På hemvägen övade vi lite trav vid sidan. Efter honom fick Brisa en skogspromenad in på Klint väg. Hon tyckte det var jättespännande o ville inte gå in i hagen igen när vi kom hem... Hon uppförde sig också mycket ordentligt, men ville inte trava när jag försökte få igång henne.

Idag fick Brisa börja och vi gick till Sonjas ridbana förbi alla läskigheter och övade skritt o trav. Brisa var superduktig! Traven var visserligen långsam och inte ett dugg spektakulär men hon har fötterna på marken och uppför sig ordentligt. Aéreo fick också promenera dit och skrittade fint, gick att longera i trav och travade ursnyggt längs spåret på lång lina. Men - han ska även visas i galopp på volt och det kunde han inte. Han travade väldigt flott men bara ett par steg galopp på första försöket sedan blev det inte mer. Skit samma, vi övar imorgon också men annars får jag vara nöjd med vad vi får. Pigga Reo gillar gångarten TRAV (o den är rätt flott!). När vi kom hem så blev det en stunds lastträning, Aéreo har lite skräck för att gå in i utrymmen, men efter en bra stunds övning så gick han ett par gånger rakt in och ända fram till bommen. Duktig pålle! De är så duktiga bägge två så jag är alldeles lycklig :-). Trött är jag också - det tar på orken att motionera hundar o hästar. Unico o Blenda har också fått en del övning i helgen, det går liksom inte att säga nej när de står o ber om det o liksom köar för att det ska bli deras tur. Goa hästar!

Här kommer ett gäng bilder till från när Aéreo kom hem:

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 1

2011-05-09 10:03:56 - Mamma Vanja

Hej! Tack för att jag fick följa med på en jätterolig helg! Hoppas att det blev nånting att titta på i filmkameran. 8-)(flower)(heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)