Nyheter!

 

Bock-fattning?

2012-05-31

Nu menar jag inte getter, utan häst som bockar... Idag tog jag och Fandango en runda i skogen med målsättning att öva galoppfattning. Jag har provat på ridbanan några gånger och det har resulterat i häst som kör ner o ruskar på huvudet o studsar lite på stället. Tanken idag var att det skulle vara längre sträcka att komma igång på och mer framåtbjudning i skogen. Ja, vi hade iallafall rätt roligt kan man väl sammanfatta det hela med :-). Vi har inte övat galopp särskilt mycket tidigare heller, det har varit lite i skogen och då har han slängtravat in i galoppen. Det gör han inte nu.... Vi provade först på väg hemifrån och då blev det ner med huvudet, ruska på huvudet och studsa upp o ned i små bocksprång i nån sorts galopp. Han var som en rund studsande köttbulle i kroppen... Jag gav upp efter två försök när skutten bara blev värre o värre, så vi skrittade en bit till och sedan vände vi hemåt för att prova på hemvägen.

Hej hopp! sade Dango och skuttade in i galopp och kunde faktiskt röra sig ordentligt framåt, matte jublade, hästen stannade och sade - får jag morot nu? Det fick han så klart, och vi gjorde om övningen några gånger i både höger o vänster galopp. Skulle slutat innan sista försöket för då blev det rejäla bockningar istället, tjohooo vad kul sade Dango! Konstigt nog var han helt klar över att man inte fick morot för dom skutten... Nåväl matte satt kvar och skrattade åt spektaklet. Vi skrittade hem och var på det hela väldigt nöjda med dagens runda båda två. Det lustigaste är att vi har fått ett udda galopp-kommando, det är att matte tar ett rejält tag i manen med ena handen... Han lär sig fort min goa busiga häst.

Nu rider jag honom 3 dagar i veckan och 3 dagar är det promenad i skogen med tömmar. Igår gick vi lite off-road och försökte hitta några små backar att gå uppför. Vi hade lite diskussioner om hur mycket man får fika under promenaden. Bokarna och gräset är så grönt o lockande. På vägen hem gick vi bort och tittade på Jabeque, det är liksom en av höjdpunkterna med skogspromenader och Dango vill alltid helst gå åt det hållet. För tillfället övar vi mest på att gå åt alla andra håll, för när vi väl har passerat brukar det bli rätt motigt, dels för att Jabeque då är åt andra hållet och dels för att det är ett vältrafikerat vildsvinsstråk precis efter. Jag vet inte om det är jag eller Dango som är mest rädd för att möta vildsvin (eller kanske mest vildsvinsjägare), men de är nog i samma skala som får på skräckskalan. Koskräck har vi dock inte, inte så länge det finns ett staket emellan iallafall. Det går ju kor i hagen intill hästarna så det är de vana vid. När jag körde hem rätt sent igår så stod det två vildsvin på vägen ungefär där där Dango brukar stanna och vilja vända. Och nån halvtimme senare hörde jag att någon sköt i skogen...

Antal kommentarer: 1

2012-05-31 19:23:18

:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)