Nyheter!

 

Fandango halt

2012-07-12

Tråkigt nog har Fandango blivit halt. Eftersom han varit lite motig i en vecka så passade jag på att göra böjprov på honom när jag var iväg och skodde om honom i fredags. På lördag eftermiddag när jag kom hem från Blommeröd så var han jättehalt på vänster fram. Problemet verkar komma från hoven och efter att skon togs bort så var han öm under hela sulan. Lite trix o fix senare så går han nu med hoven i gips och han har blivit betydligt bättre på ett par dagar, vi får se hur det utvecklar sig och hur lång tid det här tänker ta. Misstanken är blödningar i hoven och det var väl inte så himla smart att trava med honom nyverkad/nyskodd på en stenig grusväg vid böjprovet. Han har ju kroniska förändringar i hovarna efter fången och är lite känsligare än andra hästar.

I helgen var jag alltså på Blommeröd och tittade på arabutställning. Massor av vackra arabiska fullblod :-) Två underbara dagar och att det regnade på lördagen var inget problem (förutom att fotona blev sämre). Jag har mängder med bilder därifrån och det kommer att ta tid innan jag har plockat fram alla favoriter. Men här kommer iallafall några bilder:

Hingstchampion Moutaz al Bewabiya, överlägset bäst, utställningens högsta poäng 94,67. En fantastiskt fin häst, 3x20 poäng (dvs maxpoäng från alla 3 domare) på arabtyp, 2x20 poäng o en 19,5 på huvud o hals och detsamma på sina rörelser!

 

Detta är Bardir, en av Blommeröds egna hästar, 1-årig hingst, blev 4:a i den klassen:

 

Detta är Naples Temptation, 1-årig hingst, samma pappa som min Blenda dvs Rohara Bacara. Denna blev 3:a i sin klass, han fick höga poäng på sina rörelser 2x20 samt en 19,5:

 

Detta är Altis, silverchampion bland vuxna hingstar, vann klassen för hingstar 4-6 år. Jättefin häst, fick 92,5 poäng (max är 100):

 

Avslutar med en läcker bild på Bimaal som vann klassen för hingstar 11 år och äldre:

Fler bilder kommer kanske någon annan gång :-)

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)