Nyheter!

 

Putsning pågår

2012-08-31

På söndag är det dags för utställning för Brisa. Det börjar klockan 10 på Pepino PRE om någon är intresserad av att komma och titta. Jag har lastat och kört Brisa till ridhus två gånger och tränat lite på att skritta, trava och stå stilla. Hon har varit lugn när vi har varit där och skött sig fint. Hon har lite svårt att stå stilla och det har varit lite skutt o bus ibland i traven, men det är ok för otränad 3-årig häst. Mestadels har hon skrittat på avslappnat o fint och travat rakt och sansat bredvid mig. Lastningen har gått ok, hon har svårt för att stå kvar när jag går ut och går bak för att stänga bakbommen, men de gånger jag har varit iväg så har det till slut fungerat för mig fast jag har varit ensam.

Idag hade jag egentligen tänkt åka till ridhuset igen men jag var inte helt på humör och det visade sig att det var inte hästen heller så efter några gånger på och av släpet så avslutade vi det hela och satsade på att putsa häst och övningsfläta istället. Det tyckte Brisa var ganska tråkigt och dessutom var det en (1) irriterande fluga som faktiskt satte sig på henne hela tiden... Nåväl häst blev ryktad och jag testflätade man o pannlugg och kom fram till att det blir en lång "ardenner"-fläta samt flätad lugg (en enkel fläta, tänkte göra inbakad men fröken försökte titta vad jag gjorde = tog upp huvudet, så jag insåg att det gällde att fläta snabbt o enkelt). Hon ser mycket mer vuxen ut med fläta och den fina halsen framträder bättre så det får det bli. Knoppar blev jättefult i den lååånga manen så det blir det inte. Jag har haft funderingar på att kapa av hennes långa man och göra en mer "sportig" frisyr på henne, men det får vänta till efter utställningen i så fall, med mina ringa erfarenheter i frisering av häst så finns det risk att resultatet blir ganska gräsligt... Manen går ju ned till ca bogleden nu men en kort snygg man hade väl inte varit fel? 

Målet med utställningen är att ha en avslappnad och lugn häst och att vi ska ha trevligt båda två. Hon var tämligen stökig förra året och det hoppas jag att vi undviker i år. Det här året är jag själv dessutom inte lika stressad och trött som förra året då jag var arrangör för PRE-utställningen dagen innan i fjor och var totalt slut när jag kom hem på lördagskvällen och då skulle ut o putsa på mina egna hästar. Så vi får se hur det går. Brisa kan flippa ut fullständigt om hon är på det humöret men hon kan också uppföra sig exemplariskt när hon är borta (det bevisade hon på clinicen hos Ellen förra året). Hon är ung och mognar fortfarande för varje år och varje grej vi gör, om några år tror jag att hon är en klippa på det mesta. Hon är ju en väldigt självsäker häst med egna åsikter och det gäller för mig att få våra åsikter att sammanfalla :-)

Fandango är fortfarande halt :-(. Han såg betydligt bättre ut förra veckan och såg faktiskt till och med ren ut när jag kollade honom, men iförrgår kom en kollega och hjälpte mig titta på grusvägen och han markerar fortfarande i traven och på volt i vänstervarv var det 1-2 graders hälta igen. Får ta tag i det nästa vecka och se om vi åker tillbaka till kliniken snart. Det har gått 2 månader nu snart sedan han blev jättehalt och lite mer sedan jag märkte att något var fel. Nu är han iallafall glad och pigg och som vanligt i humöret och VILL göra saker så jag tror inte att han lider av någon ständig värk längre utan att det helt enkelt gör ont i vissa belastningar.

Aéreos träning går sakta men säkert framåt, de har hängt på honom och ska sitta snart och han har fått prova på löshoppning. Duktiga grabben :-).

En gammal bild på en hårig Brisa och vackra Unico:

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)