Nyheter!

 

Bilder, filmer o ridning!

2013-08-27

Den här veckan har jag lite semester och det är en riktig hästvecka! I söndags hjälpte Martin mig att filma när jag tränade lite med hästarna så att jag fick se hur det såg ut och det var rätt skojigt, filmerna kommer längre ned.

Igår var jag iväg och fick en ridlektion med sitsträning som fokus. Jag som inte ridit ordentligt på evigheter fick en ordentlig genomkörare och det var inte många kroppsdelar som gjorde vad de skulle men förhoppningsvis fick jag lite bättre ordning på dem. Jag fick låna en söt arabvalack som gjorde sitt bästa för att begripa vad jag menade. Otroligt nyttigt att ha någon som tittar och är på mig om mina axlar o ben. Det här kommer att upprepas! Nästa gång kanske jag vågar ta med videokameran så att jag själv får se hur det ser ut.

Idag fick jag lite fina bilder på Blendas pappa Rohara Bacara i mailen. Jag lyckas ju aldrig vara på plats när han blir utställd men så råkade jag se ett gäng riktigt fina bilder från årets riksutställning och hejsan hoppsan så fick jag ett ryck och beställde några av den fotografen. Sofia Forslund heter fotografen och ni ser själva här varför jag inte kunde motstå de här bilderna:

Nåväl hästveckan är inte slut än, imorgon är planen att träffa Anna o Bosse som är Broszkas tidigare ägare och då står ridning på schemat igen, jag ska få prova att rida Broszkas dotter Tronada som dessutom har samma pappa som Fandango. Det ska bli spännande! Sedan till helgen blir det hästkurs, fast som fotfolk så jag ska bara titta på och få inspiration och kunskap. Hela Broszka-klanen har för övrigt blivit tränad idag, Aéreo och Broszka har lasttränat, Blenda har övat på att gå nära det läskiga hålet i planket samt ställde till bekymmer när hon vägrade gå tillbaka till hagen och de andra eftersom hon tyckte det var så kul att träna... Det är lite knepigt att få in en totalvägrande häst i hagen samtidigt som de andra vill ut för de vill också träna. Nu har jag ju övning på det problemet eftersom Brisa är precis likadan. Brisa fick en skogspromenad samt fick springa in i släpet en gång bara för att hon tycker att det är så roligt.

Här finns filmerna från söndagens övning. Då tränade alla tre Broszka-barn för att närma sig ridning. Aéreo övade på att jag stod på pallen, Blenda började jag lägga lite vikt på ryggen på och Brisa fick för andra gången i livet prova på att ha mig sittande på ryggen. Jag sitter inte länge men jag sitter på riktigt, det är så häftigt! Lilla Brisa har blivit stor!

 Brisa: http://www.youtube.com/watch?v=exHbB49hJE8

Blenda: http://www.youtube.com/watch?v=OStTql9gDeQ

Aéreo: http://www.youtube.com/watch?v=r2A3Nai8mMQ

Nästa år har jag kanske 3 ridhästar!

Antal kommentarer: 1

2013-09-24 14:11:41 - Jeanette, jeanette.gradin@hotmail.com, jeeanette.blogg.se

JIsses, ingen dålig häst det där inte! :D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)