Nyheter!

 

Inte mycket action här

2014-05-14

Nu var det längesedan jag skrev nåt men det beror på att jag blev sjuk i november och sedan dess har det inte hänt så mycket här. Det som hände i november var att jag drabbades av utmattningssyndrom (utbrändhet) och hjärnan och kroppen gick i strejk. Det är fortfarande inte bra och hästarna har fått hålla sig till att vara klappvänliga terapihästar sedan dess. Den 1 april gick det att börja släppa dem på sommarbetet på dagarna och det var ett gäng vinterlurviga, lyckliga pållar som galopperade runt runt en stund och hade uppvisning framför kameran. Bildbevis ligger sist i inlägget.

Jag har bestämt mig för att försöka hitta en fodervärd åt Aéreo. Jag tror att han är den som är lättast att placera ut eftersom han är inriden och eftersom jag tror att han är den jag själv har lättast för att skiljas ifrån. Brisa o Blenda är ju båda två rena klicker-hästar och jag vill gärna fortsätta så med dem när orken kommer tillbaka. Tre hästar som vill sysselsättas är dock alldeles för många i nuläget (just nu tränar jag inte ens en...) så det känns som om detta är det rätta valet. Aéreo är bara riden ett fåtal gånger under det senaste året, först pga hans skada (krossade hovbenet i tån) och sedan lagom när det var läkt så blev jag sjuk... Nu är det ingen brådska med att få iväg honom, han har det bra i flocken och verkar nöjd med livet som det är och nu går de på fullt bete fram till i höst så hästarna tar i princip ingen tid alls att pyssla om, så jag kan leta fodervärd i lugn o ro och med stor noggrannhet.

Söta Reo hösten 2012:

Det här Reo-collaget har jag snott från Tessan på Högås Stuteri där han var på utbildning:

I söndags kom det hit ett gäng kvigor som ska gå på bete här under sommaren. 10 st röda små kor som rörde sig i en tät grupp i ena hästhagen (de fick börja där, ska ut på stora kosse-marken sedan). Alla hästarna blev skräckslagna, de har aldrig sett röda kor innan tror jag, det har ju gått vita här förut men röda i samlad trupp var något helt annat. Idag har hästarna tittat färdigt och vågar gå och beta nära dem...

Här kommer nu lite betessläpps-bilder Tjohooo!!!

Blenda:

Brisa

Broszka (20 år):

Aéreo:

 

Antal kommentarer: 2

2014-05-14 20:48:05 - Linda, Nordblick@gmail.com, Mariposas.n.nu

Hej min vän ! Hoppas att du mår bättre snart! Här är det fullt upp, men jag tänker på dig varje gång jag kör förbi i all hast:) kram

2014-05-15 10:14:01 - Malin

Hej Linda!
Jag ser dig allt ibland när du far förbi :D Kan tänka mig att det är fullt ös för dig nu med alla dina fina vovvar. Lycka till på alla utställningar i sommar!!!
Kram!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)