Nyheter!

 

Nya bilder på Compañero

2009-07-06

Ultimadas föl från 2004, Compañero (Nero), har bytt ägare och jag har fått lite nya bilder på honom. Det är så roligt att se hur han ser ut nu som 5-åring, jag har inte sett honom sedan han var 2. Han är fortfarande mörkt grå, ungefär som Ultimada var i den åldern - han kommer kanske att skimla i samma nyanser som hon och då blir färgen bara vackrare och vackrare med åren. Stort tack till Maria som mailat bilderna!

 

Ja, som vanligt kunde jag ju inte bara välja en eller två bilder utan det blev många :-).

I helgen var jag på Blommeröd och tittade på arabutställning, ojoj vilka fina hästar som var med. Det blev några stycken bra bilder, om ni har tur så hamnar några här vid senare tillfälle - nu är det dags att promenera hundar.

Fölen mår prima och växer och är mysiga. Broszka har varit en vända hos hingst men hade hunnit ur brunst när hon kom dit, konstigt tyckte jag eftersom hon brukar ha väldigt långa brunster. Idag blev det ultraljud och det visade sig att hon hade en cystisk gulkropp som håller brunsten borta, det blir hormonbehandling nu och förhoppningsvis är den borta nästa vecka. I år är det planerat betäckning men en jättefin arabhingst som heter Rohara Bacara, hoppas att hon nu ordnar till sig så det kan bli föl. Ovant att Broszka strular, hon har varit som en klocka vid alla tidigare betäckningar - skönt dock att nu veta varför.  

Ultimada hade jag ju inte tänkt betäcka, men nu har jag ångrat mig och supersnygge Jabeque ska få äran att försöka få henne dräktig. Hon har ju varit svår att få dräktig tidigare men nu håller vi tummarna. Hennes bakben verkar ok och hon är så nöjd med att ha föl att jag tycker att hon kan få prova på igen. En fördel självklart också att stona faktiskt kan gå på mina rikliga beten utan att bli jättefeta :-).

En bild på jabeque:

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)