Nyheter!

 

Gott & blandat

2009-09-13

Fandangos hov mår bättre och idag hävdade han själv att han var rätt frisk genom att försöka smita ur boxen. Matte var dock av en annan åsikt och han får stå inne idag med, men han kunde röra sig utan större hälta i stallgången.

Jag mockade ur lösdriften helt för 2 veckor sedan, första gången på 3 år som jag tagit bort allt ända ned i botten. Det har inte behövts tidigare, men nu var det en liten "ås" i bakre delen av lösdriften där stona kissat stora mängder som behövde tas bort.

Det blev lite muskelarbete och när jag sedan skulle göra det enkelt och lyfta i det i containern med traktorn så gick vår traktor självklart sönder... Nåväl, en granne ställde glatt upp med sin traktor och hjälpte mig så det blev gjort ändå :-).

Nu är lösdriften strödd med halm igen. Jag har inte haft halm tidigare men tänkte prova det i år. Både jag och Fandango är ju halm-allergiska så därför har jag tidigare strött med torv (nackdel: fryser till klumpar på vintern) och blandat torv o spån (nackdel: blir ingen bra bädd och luktar illa och ser grådassigt ut efter ett tag). Hästarna såg nöjda ut med halmen iallafall.

Kommer ni förresten ihåg den här katten:

En av Lindas två kattungar som "utannonserades" här i bloggen för ett tag sedan. Hon var så söt att hon charmade hela familjen Börsum. Bilden ovan samt den här bilden:

sålde in henne totalt och hon fick flytta dit. Numera håller hon hela familjen inklusive collien Göte aktiv. Bland annat har hon lite udda sovplatser som tex här:

Jo, hon sover i hundarnas vattenskål - och det är vatten i den... Tokig katt! Mer om henne och Göte finns i hans blogg: http://colliepojken.blogg.se/

Mina hundars dagbok är inte så aktiv så jag tänkte att de får börja vara med här också. I fredags kväll åkte vi till Åsa och de fick vara fotomodeller till en bok hon har skrivit. Skojigt! Hoppas bilderna blev bra så de får vara med :-). Detta är egna bilder:

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)