Nyheter!

 

Ny kamera och lyse på logen

2009-12-12

Vår nya fina super-kamera har kommit och idag försökte jag fota hästar :-), jag kan ingenting om foto men satte kameran på att bestämma själv så det blev några fina bilder iallafall :-).

Det har stått en del om berikning av hästhagar (att hästarna ska ha nåt att pyssla med) i en del bloggar och idag berikade jag fölens liv med en styck fladdrig plastpåse. Spännande tyckte de!

Här kommer bilder:

Brisa tyckte den var jättespännande men Milagro var lite mer skeptisk.

När Milagro väl gick fram till påsen så slog hingstgenerna till och han bet i den, oj vad rädd han blev när den fladdrade i munnen på honom han snurrade runt runt en liten stund innan han kom på att släppa den så han kunde springa iväg utan... På bilden nedan har han påsen i munnen.

Sedan var båda fölen mycket skeptiska en stund.

Tills Broszka tog med sig Brisa och gick fram o nosade på påsen igen. Då tyckte Brisa den var rolig igen, men Milagro höll sig på behörigt avstånd.

Efter en stund kom Milagro igen och då fattade Brisa mod och högg tag i påsen... Oj vilken fart det blev, fölen flög iväg åt varsitt håll:

Efter en stund avslutade vi detta äventyret (jag frös) och sedan fick de roa sig med traktorn istället medan jag mockade Ultimadas bajshörn på grusplanen.

 

För ett tag sedan var jag hemma hos mina föräldrar och hämtade diverse gamla lådor från min barndom (de ska flytta så småningom). När jag hittade alla mina gamla leksakshästar insåg jag varför jag nu har skaffat så många hästar... Jag fick aldrig någon egen ponny, så jag gjorde ett stall med plast-hästar istället... Nu har jag gått över till riktiga :-D. Nu får de bo på en hylla i arbetsrummet, jag kan behöva påminnas om att så här många äkta pållar ska jag INTE ha.

 

Äntligen har vi nu fått ordnat med riktigt bra belysning ute på logen. Tidigare var det en stackars liten glödlampa som försökte lysa upp, men den gick sönder för ett bra tag sedan och sedan dess har det varit mörkt. Nu har det blivit två rejäla starka lysrör, ett ovanför varje port som sitter på mitten av byggnaden. Jag tog fotona med mobilkameran sent på kvällen så ja, det är så här ljust! Det känns som att vara ute i solen en härlig sommardag - är det nån som behöver ljusterapi så kan ni komma hit o testa ;-) enda kravet är att ni städar lite samtidigt - herregud med skit o skräp det finns här inne, ska nog släcka lyset igen... Återkommer med nya bilder när jag har röjt :-). Det blev en strålkastare ut mot hästarnas grusplan och ligghall också, skönt för mörkrädde mig så här på vintern.

Hundarna skicker en hälsning till husse som är i Korea av alla ställen, vi saknar dig!

Mio fångade och dödade en mus som irrade omkring på vägen under vår kvällspromenad. Han är snabb som en vessla när han vill. Stackars musen pep till och flämtade sen en liten stund innan den dog, Mio var ytterst besviken över att han inte fick äta upp den... Stackars musen :-(, mördar-Mio var inte poppis hos mig just då. Fast å andra sidan, bättre att snabbt bli dödad av en hund än att bli plågad av en lekande katt... Det var några lysande ögon i skogen intill oss så det kan ha varit en katt som varit på den lite först.

Antal kommentarer: 8

2009-12-12 17:53:54 - colliepysen, colliepojken.blogg.se

Malin för tusan kunde du inte räddat livet på den lilla musen. Du e ju veterinär. Lite syrgas och han kanske piggnat till. Jag tycker att du har varit duktig som har fått in så många bilder. Nu vill jag se nya bilder varje dag. Trevlig Lördagkväll!!!Vi hörs!!;););)(inlove)(inlove)(inlove)(flower)(heart)(star)

2009-12-12 20:54:02 - Malin

Nä, tyvärr (star)(star)(star)(star)(star)-Göte colliepys, ingen intensivvård hade kunnat rädda lille Mus. Mio vet vad han gör tror jag, tog en fågel i skogen på samma sätt i somras - ett snabbt tag om lilla djuret och den är död inom 15 sekunder (ännu fortare om inte jag envisats med att ta de små djuren ifrån honom, jag hoppas alltid att de ska överleva ;().
Det dröjer lite innan det blir bilder varje dag ;) jag väntar på nya fina lilla datorn så jag kan blogga hos hundarna, de är så ledsna när jag överger dem och går upp till datorn, det fattar du nog (heart)(heart)(inlove).

2009-12-13 08:23:05 - Vanja, vanja.kihl@tellia.com

Hej Malin! Så glada dina plasthästar ska vara nu när de fått det så fint efter nästan 20 år i en låda! Och så skönt för katterna att få lite ljus när du kommer.
Ha det bra idag på Lucia i solen!(heart)

2009-12-13 17:46:30 - Vanja, vanja.kihl@telia.com

Men var har Novia-P tagit vägen? Har hon hoppat ur ramen?(star)

2009-12-13 17:49:06 - Vanja, vanja.kihl@telia.com

Nej Jag såg nu att hon ju fått en egen sida med många bilder! Så bra. Kram från din mamma(heart)

2009-12-13 21:38:04 - Malin

Jag bara plockade bort henne från första-sidan, tänkte sätta in en hund-tomte-bild där men det passade inte ihop med resten, så det får vänta tills jag fixat en ny tomtebild - förhoppningsvis med båda vovvarna den här gången :S. Nu har det ju snöat här så då går det ju att ta lite jul-bilder (star)(star)

2009-12-14 16:02:28 - Snygg-Göte von Fornborgen, colliepojken.blogg.se

Tjingeling Malin!!!
Vilka snygga tomtehundar du har. Jag tror att de e dom snyggaste jag sett. I alla fall på den häringa hemsidan. Om jag går in på min blogg så e ju jag den snyggaste tomten. Tänk vad konstigt det kan bli. Nu bestämmer jag att jag, Mio och Birk e dom snyggaste tomtehundar som finns. Ja jädrans vad bra det blev.
Vi hörs i morrn!!!:):D8-)(flower)(heart)(star)(star)(star)(star)(star)

2009-12-16 09:55:18 - Tina, tina.nordgren@sodrarorum.se, nellyson.mine.nu

Hej Malin!
Här har det hänt en del! Uppe i sadeln igen, lyse på logen och ny kamera det är inte illa! ;)Åhhh vad söta prickiga gossarna är i sina små Tomteluvor!!
Om vi inte träffas innan så får du ha en riktigt God Jul med massor av Julklappar och God Julmat!
miljoner Kramar från Tina o Gänget!!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)