Nyheter!

 

Fölträning dag 3

2010-03-08

Just nu sitter jag på veterinärstationen o väntar på nästa patient, skulle ha kastrerat en honkatt nu men hon hade börjat löpa o då är det bättre att vänta (komplikationsriskerna är större). Så nu blir det rapport om dagens föl-träning istället. Jag hade en halvtimme "över" på eftermiddagen o passade på att fortsätta öva med dem, idag med morots- o äpple-bitar i fickan. Brisa fick lite på marken i hagen så jag kunde ta ut Milagro i lugn o ro.

Idag fick Milagro öva på att gå in på logen. Det var avancerat tyckte han men vi kom halvvägs in idag, imorgon kommer det att funka fint (om jag hinner träna då). Milagro blir fort trött i huvudet så det blev en liten stund där o sedan gick vi ut genom planket o en vända på gårdsplanen. Idag var han lite lugnare o tryggare. När vi skulle tillbaka hade han väldigt bråttom genom planket o for förbi mig o rakt in grenarna i ett äppelträd. Så gör man inte tyckte jag så vi gjorde om proceduren med en vända till på gårdsplanen o nu gick det bra att bromsa honom så han gick bakom mig.

In med Milagro o ut med Brisa som idag inte var så villig att gå ut genom grinden. När hon väl kom ut var hon med på noterna och gick utan problem in på logen o vände, en vända ut på gårdsplanen o en bit ned på uppfartsvägen, tillbaka, in på logen igen (där en katt försökte skrämmas lite). Sedan något motvilligt tillbaka till hagen, men försökte inte smita igen idag iallafall.

En sak jag tänkte på idag var att båda stona står o gnäggar lite efter sina föl men ingen av fölungarna har gnäggat tillbaka. Det är jättekul att vara igång med dem, planen är att snart kunna gå på skogspromenad med Brisa. Det är roligt med henne för det verkar som om hon kommer att bli (o redan är) en sån häst som jag gärna vill ha, orädd o lugn men samtidigt väldigt kvick o känslig. Härligt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)