Frivillig hantering för hund och katt

Känns det som en overklig dröm att din hund ska gilla att klippa klor, glatt hälsa på hos veterinären eller vara lätt att titta i munnen? Det är det inte, svaret heter hanteringsträning med hjälp av belöningsbaserade träningsmetoder. Vi använder helt enkelt olika former av mat och en strukturerat träningssätt för att påverka hundens upplevelse av hanteringen och för att lära in de olika sätt som vi kan behöva hantera den. Träningen ligger på en nivå som hunden klarar och den har möjlighet att säga nej till det som den just då tycker är för svårt, detta gör att den också glatt säger ja till det den är redo för. 

Du och din hund är välkommen till mig för hjälp med hanteringsträning, antingen på kliniken eller hemma hos er. 

Samma träningsmetod fungerar också bra på katt, dock har jag själv inte klickertränat just katt tidigare men det löser vi ändå!

 

Träning på kliniken i Hörby: Kvällstid några dagar per vecka samt en del lördag förmiddagar. Du bokar en tid, jag avsätter 20 minuter varav ca 15 minuter är aktiv träningstid inne på mottagningsrummet. Du avgör om du vill ha en egen träningsplan eller vill ha hjälp av mig att lägga upp träningspasset. Fri tillgång till utrymmena utanför kliniken före och efter vårt möte, tillgång till väntrummet ca 10 min innan din bokade tid. Pris 280 kr per gång, betalas med swish vid träningstillfället. 

Det går även utmärkt att boka dubbeltider om du vill ha mer tid att träna tillsammans med mig vid varje tillfälle.