Tjänster häst

Med tanke på coronaviruset så ber jag dig avboka besöket om du är det minsta förkyld och kontakta mig igen när du är frisk för en ny tid. Jag önskar också att vi håller lite avstånd till varandra vid besöket. Tack för att du hjäper till med att förhindra smittspridning!

Bor du långt bort? Kontakta mig ändå och fråga om jag kan komma, om det finns flera i ditt område som vill ha besök så kan jag samordna er eller så kanske jag har vägarna förbi på väg till någon kurs!

Jobbar du alltid dagtid? Det går att lösa med besök på kvällstid eller helg!

 

Telefontid vardagar kl 08-09 på Veterinärstationen i Hörby 0415-140 60, på förmiddagar nås jag på mobilen 070-240 25 26 eller mail vet.malin.kihl@gmail.com 

 

Vaccinationer och andra veterinära tjänster

Jag erbjuder ett begränsat utbud av veterinära tjänster tex vaccinationer, hästtandvård och annan förebyggande hälsovård samt besiktning av hobbyhästar/ponnyer (max 155 cm i mkh). Jag kan även hjälpa till med bandagebyten, medicineringar och liknande uppgifter. För närvarande startar jag upp min verksamhet igen efter några års ledighet och mer tjänster kommer att tillkomma efterhand.

Jag hjälper gärna dig som vill använda eller redan använder frivillig hantering och belöningsbaserad träning, meddela detta vid bokning! För samtliga hästar kommer mitt arbetssätt att vara inriktat på att ge hästen en så bra upplevelse som möjligt vid besöket. 

 

Hästtandvård

Jag kommer till ditt stall för hästtandvård. Jag har många års erfarenhet i hästtandvård och har gått steg 1 i SLU:s högklassiga vidareutbildning i hästtandvård för veterinärer. Jag undersöker, korrigerar med rasp där det behövs och tar bort vargtänder. 

 

Din relation med hästen & klickerträning (besök eller via telefon/internet)

Med hjälp av belöningsbaserad träning/klickerträning hjälper jag dig och din häst att skapa starka band, hitta en tvåvägskommunikation och utveckla en trygg relation fylld av glädje och samarbete. Jag hjälper både dig som är nybörjare och dig som har använt klicker/belöningsbaserad träning tidigare. 

Jag kan även hjälpa dig med olika övningar för stabilitet och rörlighet inom begreppet prehab. Jag har goda kunskaper om träning enligt intrinzens koncept och även andra träningsmetoder med övningar för att bygga upp hästens stabilitet och rörlighet. 

 

Cooperative Care, hanteringsträning (besök eller via telefon/internet)

Jag hjälper dig med att lägga upp en träningsplan och att träna för hantering, veterinärbesök och behandlingar, det som kallas cooperative care. Observera att hästen, för bästa resultat, bör ha klickertränat lite andra saker innan man börjar träna sådant som den tidigare tyckt varit obehagligt.

 

Beteendeproblem och beteendeutredningar (besök eller via telefon/internet)

Jag hjälper till med både små och stora beteendeproblem och utreder om det du märker i hästens beteende kan bero på skador och sjukdomar eller om det kan tränas bort. Jag finner lösningar på hur du kan arbeta för att hantera, minska eller helt få bort problembeteendet. Jag kan även remittera dig vidare för utökade undersökningar eller andra utredningar. 

 

 

Föreläsningar och kurser

Jag kan även komma till er och hålla föreläsningar och kurser. För närvarande kommer kurser huvudsakligen att ske i samarbete med andra klickerinstruktörer. För aktuella kurser och föreläsningar, se rubriken "kurser" i menyn. 

Unico 2010