Tjänster häst

Med tanke på coronaviruset så ber jag dig avboka besöket om du är det minsta förkyld och kontakta mig igen när du är frisk för en ny tid. Jag önskar också att vi håller lite avstånd till varandra vid besöket. Tack för att du hjäper till med att förhindra smittspridning!

Bor du långt bort? Kontakta mig ändå och fråga om jag kan komma, om det finns flera i ditt område som vill ha besök så kan jag samordna er eller så kanske jag har vägarna förbi på väg till någon kurs!

Jobbar du alltid dagtid? Det går att lösa med besök på kvällstid eller helg!

 

Telefontid vardagar kl 08-09 på Veterinärstationen i Hörby 0415-140 60, på förmiddagar nås jag på mobilen 070-240 25 26 eller mail vet.malin.kihl@gmail.com 

 

Vaccinationer och andra veterinära tjänster

Jag erbjuder ett begränsat utbud av veterinära tjänster tex vaccinationer, hästtandvård och annan förebyggande hälsovård samt besiktning av hobbyhästar/ponnyer (max 155 cm i mkh). Jag kan även hjälpa till med bandagebyten, medicineringar och liknande uppgifter. För närvarande startar jag upp min verksamhet igen efter några års ledighet och mer tjänster kommer att tillkomma efterhand.

Jag hjälper gärna dig som vill använda eller redan använder frivillig hantering och belöningsbaserad träning, meddela detta vid bokning! För samtliga hästar kommer mitt arbetssätt att vara inriktat på att ge hästen en så bra upplevelse som möjligt vid besöket. 

 

Hästtandvård

Jag kommer till ditt stall för hästtandvård. Jag har många års erfarenhet i hästtandvård och har gått steg 1 i SLU:s högklassiga vidareutbildning i hästtandvård för veterinärer. Jag undersöker, korrigerar med rasp där det behövs och tar bort vargtänder. 

 

Unico 2010