Tjänster hund och katt

Med tanke på coronaviruset så ber jag dig avboka besöket om du är det minsta förkyld och kontakta mig igen när du är frisk för en ny tid. Jag önskar också att vi håller lite avstånd till varandra vid besöket. Tack för att du hjäper till med att förhindra smittspridning!

Jobbar du alltid dagtid? Det går att lösa med besök på kvällstid eller helg!

 

Vaccinationer och andra veterinära tjänster

Jag erbjuder ett begränsat utbud av veterinära tjänster, tex vaccinationer.

Jag tar emot kunder på Veterinärstationen i Hörby och gör även hembesök för tex vaccination.

Jag hjälper gärna dig som vill använda eller redan använder dig av cooperative care och belöningsbaserad träning att ge din hund/katt en bra upplevesle hos veterinären, meddela detta vid bokning!

 

 Hembesök för avlivning av hund och katt 

För hunden eller katten blir det oftast lugnare få avsluta sitt liv i sin egna trygga hemmiljö. Har man flera djur i hushållet är de också välkomna att närvara, detta hjälper dem att förstå att deras flockmedlem är död. Jag gör mitt bästa för att denna sista stund med ditt djur ska kännas lugn, trygg och fin trots sorgen. Tyvärr kan jag inte ta hand om hundens/kattens kropp, men det brukar gå att lösa att du själv kör kroppen till kremering.

Det går också bra att komma till veterinärstationen i Hörby vid avlivning och där kan vi även ta hand om kroppen för kremering för djur som väger max 39 kg. 

 

Cooperative care, hanteringsträning

Jag hjälper dig med att lägga upp en träningsplan och att träna för hantering, veterinärbesök och behandlingar, det som kallas cooperative care. All träning sker belöningsbaserat med klickerträning. Det fungerar bäst om du och hunden har provat klickerträning tidigare, innan du börjar med att träna sådant som hunden kanske upplevt som obehagligt. 

Det finns även möjlighet att komma till kliniken i Hörby för att träna inför veterinärvård.    

 

Föreläsningar

Jag kan även komma till er och hålla föreläsningar inom olika områden. Kontakta mig gärna för information och förfrågningar. 

Birk