Tjänster hund, katt och andra smådjur

Med tanke på coronaviruset så ber jag dig avboka besöket om du är det minsta förkyld och kontakta mig igen när du är frisk för en ny tid. Jag önskar också att vi håller lite avstånd till varandra vid besöket. Tack för att du hjäper till med att förhindra smittspridning!

Telefontid vardagar kl 08-09 på Veterinärstationen i Hörby 0415-140 60, på förmiddagar nås jag på mobilen 070-240 25 26 eller mail vet.malin.kihl@gmail.com 

Jag har mottagning på Veterinärstationen på förmiddagar på vardagar samt några kvällar i veckan och gör även hembesök för tex vaccination eller avlivning. 

 

Vaccinationer och andra veterinära tjänster för hund, katt och andra smådjur

Jag arbetar med förebyggande hälsovård och enklare djursjukvård och tar emot kunder på Veterinärstationen i Hörby samt gör hembesök för vaccination och avlivning. Veterinärstationen är en liten klinik med som mest två veterinärer som jobbar samtidigt. Jag gör vad jag kan för att ge dig och ditt djur ett lugnt, mjukt och empatiskt bemötande. 

Jag hjälper gärna dig som vill använda eller redan använder dig av cooperative care och belöningsbaserad träning att ge din hund/katt en bra upplevelse hos veterinären, meddela detta vid bokning! 

 

 Hembesök för avlivning av hund och katt 

För hunden eller katten blir det oftast lugnare få avsluta sitt liv i sin egna trygga hemmiljö. Har man flera djur i hushållet är de också välkomna att närvara, detta hjälper dem att förstå att deras flockmedlem är död. Jag gör mitt bästa för att denna sista stund med ditt djur ska kännas lugn, trygg och fin trots sorgen. Tyvärr kan jag inte ta hand om hundens/kattens kropp, men det brukar gå att lösa att du själv kör kroppen till kremering.

Det går också bra att komma till veterinärstationen i Hörby vid avlivning och där kan jag även ta hand om kroppen för kremering för djur som väger max 35 kg. 

 

Hanteringsträning - frivillig hantering/cooperative care

Jag hjälper dig med att lägga upp en träningsplan och att träna för hantering, veterinärbesök och behandlingar, det som kallas cooperative care. All träning sker belöningsbaserat med klickerträning. Det fungerar bäst om du och hunden har provat klickerträning tidigare, innan du börjar med att träna sådant som hunden kanske upplevt som obehagligt. 

Träning på kliniken i Hörby: Kvällstid några dagar per vecka samt en del lördag förmiddagar. Du bokar en tid, jag avsätter 20 minuter varav ca 15 minuter är aktiv träningstid inne på mottagningsrummet. Du avgör om du vill ha en egen träningsplan eller vill ha hjälp av mig att lägga upp träningspasset. Fri tillgång till utrymmena utanför kliniken före och efter vårt möte, tillgång till väntrummet ca 10 min innan din bokade tid. Pris 280 kr per gång, betalas med swish vid träningstillfället. 

 

Föreläsningar

Jag kan även komma till er och hålla föreläsningar inom olika områden. Kontakta mig gärna för information och förfrågningar. 

Aktuella föreläsningar och kurser ligger under "kurser", just nu onlineföreläsningar!

Birk