Om mig

Jag är 46 år och har hela mitt liv älskat djur och haft ett stort intresse för deras beteenden. Från det att jag började träna hund som barn så använde jag mig av belöningsbaserad träning (fast klickerträning fanns inte i Sverige då) och lärde familjens hund mängder med trick. Jag började på ridskola som 7-åring för jag längtade så efter att få vara nära hästar och som vuxen köpte jag min första egna häst, ett föl, 2002. 

Under åren har jag gått många kurser och läst massor om etologi, beteenden, beteendeförändring och klickerträning av hund och häst och även varit instruktör på en del kurser själv. På senare år har kunskapen om belöningsbaserad träning och cooperative care inom häst- och hundvärlden ökat enormt och jag upplever att kunskapen behöver spridas så att fler kan använda sig av detta fantastiska sätt att samarbeta med djur. 

Efter grundskolan studerade jag först 2 år (halvvägs) på agronomutbildningen på SLU i Uppsala, men skiftade sedan till veterinärutbildningen där jag pluggade i 5,5 år fram till examen 1999/2000. Därefter har jag arbetat som privatpraktiserande veterinär med alla djurslag fram till 2015 då jag blev föräldraledig. Under hösten 2019 började jag starta upp min verksamhet igen men på ett nytt sätt och inom nya områden som ligger mig varmt om hjärtat. Sedan 1 juni 2020 finns jag på kliniken på Veterinärstationen i Hörby varje vardagmorgon och har smådjursmottagning och ambulerande verksamhet där i liten skala. Utöver veterinärverksamheten har jag börjat hålla föreläsningar och träffar/kurser inom bland annat klickerträning.