Filmer insektsspray häst

https://youtu.be/N5qpzwxWmOY    I den här filmen ser du shetlandsponnyn Ronja som från början var rädd för sprayen och sprang åt sidan om man försökte spraya henne (oavsett tillgång på gräs, hö, godis). I filmen tycker hon fortfarande att det är lite obehagligt med spray, men deltar frivilligt, hon startar mitt sprayande genom att stå stilla med huvudet rakt fram när jag håller upp sprayen, i filmen har jag av praktiska skäl ingen klicker utan använder ordet ”klick” som markering. Sista sprayen i pannluggen har vi nyligen lagt till, hon tycker fortfarande att det obehagligt men låter mig börja genom att hon håller huvudet stilla rakt fram. I just den här filmen borde jag kanske ha stoppat sprayduschen snabbare när hon vred undan huvudet. Samtidigt var det en för henne liten reaktion, fötterna stod fortfarande stilla, hon är fri att gå sin väg när hon vill och kan också avbryta mig genom att visa att hon vill ha sin påse med hö och halm istället för att träna.

https://www.youtube.com/watch?v=wEf_I9VaO-s    Här ser du mina andra fyra hästar, deras sprayträning är färdig så som jag vill ha den, de får lite halm att sysselsätta sig med för att inte alla ska samlas runt mig utan hålla sig lite utspridda. Den bruna hästen (Reo) tar upp huvudet, delvis för att jag några gånger råkat spraya honom i öronen (inte uppskattat) och dels för att jag ska komma åt att spraya honom på huvudet (han är eksemhäst och behöver lite där också). De här hästarna är numera obekymrade av sprayen och behöver inte längre godisbelöning för det.

Jag använder en insektsspray som heter Centaura och kombinerar med horsol som lindrar klåda. Du kan köpa båda produkterna av mig.